Gedekød

Gedekød fra vores Boergeder sælges når vi får slagtet. Planen er at slagte 2 gange årligt. 1. gang omkring maj/juni, hvor bukke/bukkekid bliver slagtet, inden de kommer i brunst. Her får vi typisk lavet gedepølser og gedespegepølse af gedekødet.

2. slagtning er omkring oktober måned, hvor det er kastrater og gimmere der bliver slagtet. Her er det muligt at købe forskellige udskæringer eller det er muligt at købe kødet fra en hel eller en halv ged.

Blandt de populære stykker kød er:

  • Ribben
  • Hals
  • Bov
  • Ryg
  • Kølle

Gedekød fra Boergeder betragtes som noget af det bedste gedekød der findes – flere steder beskrives boergederne kød som gedernes limousinekød.

Set fra et klimamæssigt perspektiv er der også fordele ved at vælge gedekød som en del af kosten – i følge gedeforum.dk er udledningen ved produktion af kød fra geder kun 1/4 i forhold til produktionen af oksekød.

Hvad koster gedekød?

Prisen for gedekød afhænger af hvad du ønsker at købe.

Vil du købe en 700 gram spegepølse, koster den 175 kr, mens du kan købe en hel eller en halv ged til 150 kr/kg inklusiv slagtning og partering efter eget ønske.

Du kan købe gedefrankfurtere til 100 kr/pakke.

Hvad smager gedekød af?

Der er flere bud på hvad gedekød smager af, men flere beskriver smagen som en mellemting af kalv og vildt. Andre beskriver smagen som smagen af Bisonkød – men det er der heller ikke mange danskere der kender godt til.

Mange tror fejlagtigt at ged smager af lam – det gør det absolut ikke.

Ud over smagen af kødet, er der også andre fordele ved at bringe geden ind som en del af den mad vi spiser. Kødet er både fedtfattigt og kolesterolfattigt.

Boergeder giver det bedste gedekød

Hvor kan man købe gedekød?

Du kan købe gedekød hos Løvegården .

Hvorfor spiser vi ikke ged?

I Danmark er der ikke tradition for at spise gedekød, mens det forholder sig helt anderledes på verdensplan, hvor det er blandt den mest udbredte kødspise.

Ser man på undersøgelser af kød fra forskellige dyr, er det nemt at forstå hvorfor kød fra gederne er så udbredt som det er, for der er mindre fedt ved gedekød end der er ved kyllingekød, og samtidigt er proteininholdet højt.

100 gram stegt kødKalorierFedtMættet fedtProteinJern
Ged1443,1 g0,93 g27 g3,8 mg
Okse28819,0 g8,0 g27 g3,4 g
Svin36528,0 g10,2 g25 g3,2 mg
Lam27619,0 g8,6 g26 g1,6 mg
Kylling1414,1 g1,3 g25 g1,8 mg
Kilde: Dansk Gede Union og USDA