Tilbud

Sæbebær

kr. 125,00

Køb sæbebær / vaskenødder fra Care By Nature hos Løvegården.

Sæbebær er et allergivenligt og naturligt vaskemiddel

500 g til mere end 180 vaske.

På lager, forventet levering 1-3 hverdage

Varen findes både her online og i gårdbutikken. Den kan dog være udsolgt i gårdbutikken uden at du kan se det her.

Beskrivelse

Sæbebær / vaskenødder er et 100% naturligt alternativ til traditionelt vaskemiddel, som er særligt velegnet til kulørt-, uld- og finvask. Bærskallerne indeholder en naturlig og skånsom sæbe, som frigives ved kontakt med vand og vasker dit tøj rent for hverdagens snavs.

Sæbebær indeholder ingen tilsætningsstoffer eller parfume og er et helt enzymfrit vaskemiddel, hvilket gør det perfekt til dig med allergi, småbørn, eller dig der gerne vil skære ned på kemien i hverdagen.

Egenskaber
Parfumefri
Hud- og allergivenlige
Indeholder ikke tilsætningsstoffer eller kunstige kemikalier
Helt enzymfrit vaskemiddel
Kan forgå 100% i naturen efter brug
Billige / drøje i brug (1 vask koster gns. 0,5-0,7 kr)
Bæredygtigt fremstillet – helt uden plastik
Særdeles velegnede til vask af uld
Særdeles velegnede til vask af andre fine materialer
Høstet vildt
Vegansk

Hvad er sæbebær
Sæbebær er frugten fra sæbetræet Sapindus Mukorossi. Måske har du før hørt sæbebær gå under navnet vaskebær, sæbenødder eller vaskenødder? Kært barn har nemlig mange navne, men reelt set er frugten fra sæbetræet et bær – deraf navnet sæbebær.

Mange kalder sæbebærret for naturens helt eget vaskemiddel. Og det er med god grund. De fine tørrede bærskaller er nemlig sprængfyldte med naturlige og skånsomme sæbestoffer kaldet saponiner, som faktisk er plantens eget beskyttende værn mod skadedyr.

Saponiner kan vaske dit tøj rent for hverdagens strabadser – Helt som det vaskemiddel, du måske er vant til. Du kan endda se sæben som en fin skinnende hinde på indersiden af bærrene.

Sæbebær virker til at vaske tøj med, fordi saponinerne (sæben) reducerer overfladespændingen af vandet i vaskemaskinen og frigør snavs fra tøjet helt uden enzymer og krads kemi.

Sådan bruger du sæbebær
1. Placér hvad der cirka svarer til skallerne fra fem hele bær i den medfølgende lille bomuldspose. Det kan både være hele, halve og kvarte skaller.

2. Luk posen godt med en knude og læg så posen direkte ind i vasketromlen sammen med tøjet. Den skal IKKE i sæbeskuffen.

3. Hvis der er pletter på noget af tøjet, skal du behandle pletterne med pletfjerner inden vask.

4. Start din vaskemaskine og vask som du plejer. Jo højere temperatur du vasker med, jo mere sæbestof smeltes ud af bærrene.

Vasker du på 30 grader, kan du bruge bærrene ca. 5 gange i vaskemaskinen.

Vasker du på 40-60 grader, kan du bruge bærrene ca. 4-5 gange i vaskemaskinen.

Vasker du på 60-90 grader, kan du bruge bærrene ca. 1-3 gange i vaskemaskinen.

Men kig på dine bær. Du kan se, om bærskallerne er blevet tynde, blegere i farven og ikke har mere af den skinnende hinde tilbage på indersiden. Så er de klar til at komme i komposten, biospanden eller direkte i dit blomsterbed.

5. Tag tøjet ud af vaskemaskinen så hurtigt som muligt, når den er færdig. Og hæng vaskeposen med sæbebær til tørre, hvis du ikke skal vaske igen med det samme.

Indhold
Posen indeholder 500g økologiske, rå, tørrede sæbebær fra Nepal. 100% naturprodukt direkte fra vildtvoksende sæbetræer. Usprøjtet. Vegansk.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sæbebær”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...